A-sosNews

Κοινωνία"

Πίσω στο 1970 με ένα θρυλικό επεισόδιο της σειράς "Μάχη"(βίντεο)

 

Αφίσα της σειράς, με τους βασικούς πρωταγωνιστές Βικ Μόροου και Ρικ Τζέισον


Ποιος από τους παλαιότερους δεν θυμάται της τηλεοπτική σειρά στις αρχές του '70 την "Μάχη" ή όπως αναφερόταν στον αγγλικό τίτλο ως Combat! Προβλήθηκε από το κανάλι "ABC", από το 1962 έως το 1967, και στην Ελλάδα, προβλήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. 

Δημιουργός της σειράς -που διήρκεσε για πέντε σεζόν με 152 επεισόδια- ήταν ο Ρόμπερτ Πίρος. Τις τέσσερεις πρώτες χρονιές τα επεισόδια προβάλλονταν ασπρόμαυρα, με μια στροφή στο έγχρωμο φιλμ για την τελευταία σεζόν. 

Η σειρά ακολουθούσε τις περιπέτειες ενός αποσπάσματος του Αμερικανικού πεζικού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Γαλλία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα επεισόδια διήρκεσαν για σαφώς μεγαλύτερη χρονική περίοδο από ότι οι αληθινές επιχειρήσεις του Αμερικανικού στρατού στα ευρωπαϊκά εδάφη (6 Ιουνίου 1944 - 7 Μαΐου 1945).

Τακτικά πρωταγωνιστικά μέλη ήταν οι Ρικ Τζέισον (σαν Υπολοχαγός πεζικού Τζιλ Χένλι), Βικ Μόροου (σαν Λοχίας Τσιπ Σόντερς), Τζακ Χόγκαν (σαν στρατιώτης Ουίλιαμ Κίρμπυ), Πιέρ Τζαλμπέρτ ( σαν στρ. Πολ "Κέϊτζ" Λεμέϊ)  κλπ.

Δείτε ένα από τα 152 επεισόδια της σειράς και κάποια στιγμή μακάρι να τα δούμε όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...