A-sosNews

Κοινωνία"

Τελικά ποιοι φταίνε περισσότερο; Αυτοί που τους ψήφισαν, εκείνοι που τους ξαναψήφισαν ή αυτοί που δεν ψηφίζουν;



Κούτσα-κούτσα μπήκαμε στον τελευταίο μήνα του χρόνου και χωρίς να το καταλάβουμε αντιμετωπίζουμε χειρότερες καταστάσεις από εκείνες του προηγούμενου Δεκεμβρίου! Τότε που οι πολιτικές υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης μιλούσαν για καθαρό Πάσχα, οι επιδημιολόγοι για καθαρό καλοκαίρι και όλοι οι υπόλοιποι για το τέλος του εφιάλτη της πανδημίας.

Τότε που οι κυβερνώντες έλεγαν ότι τον περασμένο Μάρτιο θα επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες στο θέμα των συντάξεων και με το πάτημα ενός κουμπιού θα βγαίνει η σύνταξη για όσους αποφασίσουν να αποσυρθούν από την... κυκλοφορία της εργασίας.

Τότε που είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για ένα καθαρό καλοκαίρι χωρίς φωτιές στα δάση μας με περιφρούρηση και ανοιχτά μάτια για να μη πάθουμε ότι είχε συμβεί επί ΣΥΡΙΖΑ με το Μάτι...

Θα μπορούσα να μετρήσω αμέτρητες περιπτώσεις υποσχέσεων του περασμένου Δεκεμβρίου, αλλά και δράσεις της αντιπολίτευσης για να περιφρουρήσει τα υποσχόμενα!

Τελικά, όσο είδατε έστω και αυτά που προανέφερα να υλοποιούνται, άλλο τόσο τα είδα και εγώ!

Το Πάσχα το περάσαμε με χίλια ζόρια. Μπλόκα σε όσους δεν είχαν εμβολιαστεί, κλείσιμο των διοδίων στους παραβάτες, κυνηγητό μέσα στα χωράφια των παραβατών που δεν είχαν χαρτιά...

Το καλοκαίρι που ακολούθησε, ως δια μαγείας ξεπεράστηκαν όλοι οι φόβοι, άνοιξαν τα σύνορα και εκατομμύρια τουρίστες γέμισαν κάθε γωνιά της Ελλάδας! Μέτρα πουθενά! Κάποιοι επιδημιολόγοι, είναι αλήθεια ότι προειδοποιούσαν. Ουδείς δεν τους άκουσε για όσα προέβλεπαν ότι θα συμβούν το φθινόπωρο! Εκεί που για παράδειγμα η Κρήτη δεν είχε κρούσματα μετά από λίγες εβδομάδες άρχισε να γεμίζει ασφυκτικά. Οτι δηλαδή έγινε παντού. Η Μύκονος έκλεισε, οι καταστηματάρχες φώναζαν, η εστίαση πλήρωσε πάλι τη νύφη και η κυβέρνηση κυνηγούσε την ουρά της.

Παράλληλα σε όλο αυτόν τον χαμό πλάκωσαν οι πρώτες φωτιές. Η έλλειψη συντονισμού οδήγησε στον αφανισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων σε ολόκληρη την χώρα. Δεν έμεινε δέντρο για δέντρο στην Αττική και η κυβέρνηση πανηγύριζε που οι φλόγες δεν πέρασαν στο κέντρο ουσιαστικά της πρωτεύουσας καθώς σταμάτησαν στον Αγιο Στέφανο (20 χιλιόμετρα από την Ομόνοια)!

Στην Πελοπόννησο μια από τα ίδια, στην Εύβοια ακόμη χειρότερα. Παντού το ίδιο χάλι και μάλιστα μαύρο σαν τα καμμένα δέντρα που έγιναν κάρβουνο!

Οσο για τις συντάξεις και τον Βρούτση που έλεγε για το πάτημα του κουμπιού, έμεινε με το... κουμπί στο χέρι καθώς αντικαταστάθηκε από τον Χατζηδάκη πριν το πατήσει!

Και τώρα στο τέλος του χρόνου έρχεται ο απολογισμός... Οχι για όσα δεν έγιναν, όχι για όσα ψεύτικα υποσχέθηκαν οι σημερινοί, αλλά ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ! Ολοι αυτοί που έχουν τις τύχες του Ελληνα στα χέρια τους. Ολοι αυτοί που πριν ράψουν κοστούμια για να αναλάβουν, λένε, λένε, λένε και ο ψηφοφόρος «τουμπάρεται» και ξαναψηφίζει. Και ξανά μανά το ίδιο λάθος και ξανά μανά το ίδιο αποτέλεσμα...

Τελικά ποιοι φταίνε περισσότερο; Αυτοί που τους ψήφισαν, εκείνοι που τους ξαναψήφισαν ή αυτοί που δεν ψηφίζουν;

Προσωπικά θεωρώ ότι φταίνε ΜΟΝΟ αυτοί που δεν ψηφίζουν. Δεν μπορεί να είσαι στο ίδιο κράτος, να πληρώνεις τα ίδια στην εφορία, στους δήμους, στους λογαριασμούς και να μην έχεις γνώμη, να μην έχεις άποψη. Να είσαι ουσιαστικά το πρώτο κόμμα και να μη κυβερνάς αυτόν τον τόπο! Η αποχή από τις κάλπες φτάνει το 50%. Σε κάποιους νομούς της χώρας το ξεπερνά κατά πολύ. Ομως η Ελλάδα μας κυβερνάται από τη μειοψηφία. Ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα έγινε κυβέρνηση με ένα ποσοστό που στην πραγματικότητα ξεπερνούσε με το ζόρι το 20%! Θα ήταν άραγε το ίδιο ποσοστό αν πήγαινε όλος ο κόσμος να ψηφίσει; Θα έμπαιναν στη βουλή τα ίδια κόμματα που είναι σήμερα; Κανείς μας δεν θα μάθει ποτέ. Ομως κάλλιστα θα μπορούσα να υποθέσω, ότι τόσα εκατομμύρια πολιτών δεν πήγαν να ψηφίσουν επειδή ΤΙΠΟΤΑ δεν τους αντιπροσωπεύει από το σημερινό πολιτικό σκηνικό! Αρα, αυτοί είναι ουσιαστικά οι υπεύθυνοι που έχουν καταδικάσει τον ελληνικό λαό να κυβερνάται από μειοψηφίες και απίθανους πολιτικούς!


Δεν ξέρω πότε θα κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης. Οπως και νά'χει όμως, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Σε τρεις μήνες, σε πέντε σε δέκα, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ που δεν ψηφίζουν να σηκωθούν από την ευκολία τους και να αλλάξουν το σκηνικό. Να δώσουν την απάντηση που θέλουν σε όλους εκείνους που τους απαξίωσαν και τους έκαναν να σιχαθούν κάθε έννοια δημοκρατίας και καθηκόντων. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας μιλήσουν. Ο καιρός έφτασε!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...