A-sosNews

Κοινωνία"

Ανησυχία με τον απόκοσμο ήχο στα θεμέλια της Θεσσαλονίκης! Υπάρχει πρόβλημα αντλίας λέει μηχανικός(βίντεο)


Ξεκινάει 1 τα ξημερώματα και σταματάει τις πρώτες πρωινές ώρες! Μηχανικός αποδίδει τον ήχο σε βλάβη κάποιας αντλίας


Σε σύγχρονο αστικό θρύλο τείνει να εξελιχθεί ο απόκοσμος θόρυβος που ακούγεται κάθε βράδυ, μετά τη 1.00 στην περιοχή των Μετεώρων, στον δήμο Παύλου Μελά. 

Οι κάτοικοι της περιοχής στις οδούς Κηφισιάς, Ακροπόλεως, Παπαφλέσσα αλλά και ψηλότερα στο σημείο όπου είναι το υδραγωγείο της ΕΥΑΘ, εδώ και περίπου 4-5 εβδομάδες ακούν έναν μυστηριώδη ήχο, αργά τη νύχτα, ο οποίος κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και στη συνέχεια σταματά για να επανέλθει την επόμενη ημέρα. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες στη Voria.gr, είναι ένας ήχος οξύς, επαναλαμβανόμενος, χωρίς συγκεκριμένη συχνότητα, και κάποιες φορές σε ορισμένα σημεία όπως στη διασταύρωση των οδών Κηφισιάς και Ακροπόλεως, αναφέρουν ότι παράλληλα τρέμει το έδαφος, γεγονός που προκαλεί τρόμο.

Όπως αναφέρουν ο θόρυβος είναι πιο έντονος στις διασταυρώσεις των οδών όπου υπάρχουν τα μαντεμένια καπάκια από το δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης της ΕΥΑΘ, ενώ όπως λένε περνά και δίκτυο σωληνώσεων που ξεκινά από το υδραγωγείο και διοχετεύει το νερό στην περιοχή.

Ο ανεξήγητος μέχρι στιγμής μυστηριώδης θόρυβος έχει ανησυχήσει τους κατοίκους, οποίοι κάθε βράδυ βγαίνουν στο δρόμο προκειμένου να εντοπίσουν από πού προέρχεται και τι μπορεί να σημαίνει, φοβούμενοι για κάποιο γεωλογικό φαινόμενο που μπορεί να έχει χειρότερες επιπτώσεις.

Το σημείο μάλιστα έγινε «must» με δεκάδες νεαρούς να έρχονται στα Μετέωρα ακόμη και από άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης προκειμένου να ακούσουν και οι ίδιοι την περίεργη βοή, με συνέπεια η αστυνομία να αναγκαστεί να κάνει συστάσεις έτσι ώστε να μην δημιουργούν επιπλέον φασαρία και όχληση στους περίοικους.

Κλιμάκια της ΕΥΑΘ αποτελούμενα από τεχνικούς και επιστήμονες τις τελευταίες ημέρες και χθες,  πραγματοποίησαν ελέγχους στο υδραγωγείο προκειμένου να διαπιστώσει αν ο θόρυβος προέρχεται από το εσωτερικό του ή τις σωληνώσεις του δικτύου ή από κάποιο άλλο αίτιο, με τους υπεύθυνους να μην προχωρούν σε κάποιες δηλώσεις, παραπέμποντας στην ενημέρωση μετά την ολοκλήρωση των ερευνών.

Η εκτίμηση ενός μηχανικού

Σύμφωνα με την εκτίμηση που έδωσε, ακούγοντας τον ήχο, ο μηχανικός Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο ήχος είναι κτυπογενής, χαμηλής συχνότητας, μεταλλικός, ακαθόριστης περιοδικότητας και εδαφομεταφερόμενος. «Και εφόσον είναι αντιληπτός εντός διαμερισμάτων, είναι και δομόφερτος και ίσως πιο ενοχλητικός λόγω του συντονισμού των ηχητικών κυμάτων που εγκλωβίζονται στον δομικό ιστό των κατασκευών. Ο ήχος ενδεχομένως να είναι προϊόν υδραυλικού πλήγματος, και δεδομένου του υδραγωγείου, το πρόβλημα προέρχεται από τις αντλίες και δίκτυο ανύψωσης πίεσης νερού λόγω της υψομετρικής διαφοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε και ακούστε τον ήχο στο βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...