A-sosNews

Κοινωνία"

2 Ιουνίου 1971: 51 χρόνια πριν ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στον τελικό του Γουέμπλεϊ με τον Άγιαξ(βίντεο)


2 Ιουνίου 1971. Ο Παναθηναϊκός του Φέρεντς Πούσκας, του Δομάζου, του Αντωνιάδη, του Καμάρα αγωνίζεται κόντρα στον θρυλικό Άγιαξ του Ρίνους Μίχελς, το Κρόιφ, του Σουρμπίρ, του Άρι Χάαν.

Ήταν ο τελικός για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. Το θρυλικό στάδιο της Αγγλίας το Γουέμπλεϊ φιλοξένησε τον τελικό της διοργάνωσης. Εκείνη τη βραδιά δεν έπεφτε καρφίτσα.  83.179 θεατές είδαν τον Άγιαξ να ανοίγει από νωρίς (στο 5ο λεπτό) το σκορ με τον Φαν Ντάικ. Ο ασυναγώνιστος, εκείνη την εποχή Άγιαξ, διπλασίασε τα γκολ του, όταν ένα σουτ του Άρι Χάαν βρήκε τον Άνθιμο Καψή και κατέληξε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, στο 85’. 

Η συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στον τελικό ήταν ουσιαστικά στο τέλος σαν να κατέκτησε το τρόπαιο. Χιλιάδες φίλαθλοι βγήκαν στους δρόμους παρά την ήττα και έκαναν βουτιές στο συντριβάνι της Ομόνοιας. Μοναδικό βράδυ που δυστυχώς ακόμη δεν έχει επαναληφθεί από άλλη ομάδα σε επίπεδο συλλόγων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ και 51 ολόκληρα χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...