A-sosNews

Κοινωνία"

Ο Ελληνας Βασιλιάς Κάρολος της Μεγάλης Βρετανίας φόρεσε ξανά γραβάτα με την ελληνική σημαία για να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας

 


Ελληνικό χρώμα είχε η υποδοχή του προέδρου της Νότιας Κορέας από τον βασιλία Κάρολο καθώς ο Βρετανός γαλαζοαίματος επέλεξε για την περίσταση να φορέσει γραβάτα με μικρές ελληνικές σημαίες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.


Charles-arthrou
Charles-2
Charles-1


Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος έχει ελληνικές ρίζες, έχει επιλέξει και άλλες φορές να φορέσει την ίδια γράβατα προκειμένου να τιμήσει την καταγωγή του.

Πριν την υποδοχή του Γιόν Σουκ Γιεόλ ο Βρετανός μονάρχης είχε φορέσει την ίδια γραβάτα στο ταξίδι του στην Κένυα στα τέλη Οκτωβρίου.

Δείτε το βίντεο

Με ελληνική γραβάτα στην Κένυα ο βασιλιάς Κάρολος Γ'


Οι ελληνικές «ρίζες» του Κάρολου

Ο Κάρολος Γ’ (Charles III) γεννημένος στο Λονδίνο στις 14 Νοεμβρίου 1948 είναι βασιλιάς πλέον του Ηνωμένου Βασιλείου και 14 άλλων κρατών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, γνωστής σήμερα ως Κοινοπολιτείας των Εθνών και ανώτατος Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας. Πατέρας του ήταν ο Πρίγκιπας Φίλιππος ,Δούκας του Εδιμβούργου και μητέρα του η τότε ,Πριγκίπισσα Ελισάβετ, Δούκισσα του Εδιμβούργου, μετέπειτα Βασίλισσα της Μ. Βρετανίας.

Ο πατέρας του Καρόλου Φίλιππος (1921-2021), γεννήθηκε στην Κέρκυρα με τον τίτλο του Πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας. Γονείς του ήταν ο πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας, τέταρτος γιος του Γεώργιου Α’ και αδελφός του Κωνσταντίνου Α’ και η Αλίκη του Μπάτενμπεργκ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...