A-sosNews

Κοινωνία"

Θεσσαλονίκη: Μάχη με το χρόνο για να μη βουλιάξει!Επιχείρηση διάσωσης του αντιτορπιλικού «Βέλος» με δύτη και γερανό!(βίντεο)


Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση διάσωσης του αντιτορπιλικού «Βέλος» με δύτη και γερανό – «Μάχη» για να μην βυθιστεί
Φωτογραφία: Eurokinissi

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Κυριακής (19.11.2023), στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, η επιχείρηση διάσωσης του αντιτορπιλικού «Βέλος», το οποίο χθες υπέστη φθορές από τους θυελλώδεις ανέμους. 

Το ρυμουλκό πλοίο «Dionysos Z» που έχει καταφτάσει από χθες προληπτικά πλάι στο αντιτορπιλικό «Βέλος» βρίσκεται ακόμη στο σημείο, ενώ στην προσπάθεια για την ανύψωση του πλοίου συμμετέχει και ένας δύτης, ο οποίος τοποθέτησε τον γερανό στο πολεμικό πλοίο προκειμένου να γίνει η ανύψωση.

 

Ο γερανός επανατοποθέτησε τις προστατευτικές μπάλες ανάμεσα από το πλοίο και το ντεκ, προκειμένου να μη συνεχιστούν τα χτυπήματα του αγκυροβολημένου πλοίου σε αυτό.

Παράλληλα, αφαίρεσε κομμάτι της πρύμνης του πλοίου που υπέστη φθορές και αποκολλήθηκε από το χθεσινό χτύπημα επάνω στο τσιμεντένιο κρηπίδωμα αλλά και στο ξύλινο ντεκ -το οποίο καταστράφηκε ξανά μερικώς- της Νέας Παραλίας, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο ρήγμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...