A-sosNews

Κοινωνία"

Με ζαλάδες και εμετούς στο νοσοκομείο, 20χρονος που έφαγε ζελεδάκια κάνναβης! Τα αγόρασε σε περίπτερο στη Σαλαμίνα

 


Έντονες ζαλάδες και εμετούς εμφάνισε ένας 20χρονος που επισκέφθηκε στις 9 Νοεμβρίου το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας σε άσχημη κατάσταση και με έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.


Ο 20χρονος είπε στους γιατρούς που τον εξέτασαν ότι νωρίτερα είχε φάει ζελεδάκια κάνναβης με HHC, ένα κανναβιδοειδές που έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία δυο χρόνια και πωλείται τόσο στα ειδικά καταστήματα με προϊόντα κάνναβης, όσο και σε περίπτερα και μίνι μάρκετ.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα που πωλούνται πλέον ελεύθερα έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις αρμόδιες Αρχές. Κι αυτό διότι για τον έλεγχό τους απαιτείται μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία χημικής επεξεργασίας, με στόχο να διαπιστωθεί αν η περιεκτικότητά τους σε ενεργή ουσία είναι εντός των περιορισμών που θέτει ο νόμος.

Κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του 20χρονου στο Τζάνειο


Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας χορήγησαν στο νεαρό ενεργό άνθρακα που χρησιμοποιείται ως αντίδοτο για τις περιπτώσεις δηλητηριάσεων από ουσίες που έχουν προσληφθεί από το στόμα. Στα επόμενα 20 λεπτά ο νεαρός άρχισε να αισθάνεται καλύτερα όμως λίγο αργότερα, παραπονέθηκε στους γιατρούς ξανά για έντονη ζαλάδα και εμετούς με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

«Μπορεί τα συγκεκριμένα προϊόντα κάνναβης που πωλούνται ελεύθερα να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε HHC όμως φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί αν καταναλώνονται σε ποσότητες» λέει στο protothema.gr ο Επιμελητής Α του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, Δημήτρης Μανάρας.

Προβληματισμός για την κατανάλωση βρώσιμων κανναβιδοειδών


Το ζήτημα με τα ακατάλληλα για κατανάλωση βρώσιμα κανναβιδοειδή συνεχίζει να απασχολεί τις αρμόδιες αρχές ασφάλειας τροφίμων σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Η πιο πρόσφατη περίπτωση αφορά τις ιρλανδικές αρχές, οι οποίες είχαν εκδώσει σχετική προειδοποίηση μετά από μια σειρά νοσηλειών πριν από ένα περίπου χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Euroleague: Στην κορυφή του top10 το κάρφωμα του Μόουζες Ράιτ στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ eurokinissi Ο Μόουζες Ράιτ ήταν από τους πρωταγωνιστές στο  Ολυμπιακός  – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της  Euroleague  και έκαν...